Rrëfim lufte nga Naim Bazaj, i cili humbi familjarë e shokë (Video)

Naim Bazaj është komandant i brigadës 113 në fshatin Tërstenik të Drenicës, ku u zhvilluan disa beteja gjatë luftës në Kosovë, e të cilat morën shumë jetë.

Për Bazajn, ky është vend i kujtimeve të shumta, të cilat në vete bartin histori e dhimbje.

Kështu, në mesin e të vrarëve nga fshati Tërstenik, ishin edhe vëllai e axha i tij.

Pikërisht në këtë vend ranë dëshmorë edhe shumë shokë të tij.

Ky është ‘’Lisi binjak’’, siç e kanë quajtur Naimi me shokët e tij, e që shumë herë ai ka shërbyer si mburojë ndaj armikut.

Momentin e çlirimit të vendit tonë, Bazajn e gjeti me ndjenja të përziera, ku pos gëzimit për vendin e tij, ai ndjeu edhe dhimbje e mall për bashkëluftëtarët e tij, që nuk arritën ta përjetonin këtë moment.

Naimi shumë shpesh i viziton këto varreza dhe vendin ku ka mbrojtur atdheun e tij.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here