Radojcic dhe Veselinovic sanksionohen nga Britania e Madhe

Sekretari i Jashtëm James Cleverly ka njoftuar sot (09 dhjetor) një valë të re sanksionesh që synon aktorët e korruptuar dhe ata që shkelin dhe abuzojnë të drejtat e njeriut, si dhe autorët e dhunës seksuale në konflikt.

Kjo valë, e koordinuar me partnerët ndërkombëtarë, shënon Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit dhe Ditën e të Drejtave të Njeriut.

Paketa përfshin individë dhe subjekte të përfshirë në një gamë të gjerë aktivitetesh të rënda – duke përfshirë torturimin e të burgosurve, mobilizimin e trupave për përdhunimin e civilëve dhe mizoritë sistematike.

Këto sanksione demonstrojnë përkushtimin e Mbretërisë së Bashkuar për të mbrojtur shoqëritë e lira dhe të drejtat e njeriut të të gjithëve, kudo.

Sanksionet e Mbretërisë së Bashkuar synojnë 30 figura të korruptuara politike, dhunues të të drejtave të njeriut dhe autorë të dhunës seksuale të lidhur me konfliktin në mbarë botën

Milan Radojcic, një biznesmen i industrisë së ndërtimit dhe nënkryetar i Listës Serbe. Radojcic ka përfituar nga shpërdorimi i kontratave shtetërore dhe ka përdorur ndikimin e tij për t’i dhënë kompanive të tij të ndërtimit kontrata fitimprurëse

Zvonko Veselinovic, një biznesmen i industrisë së ndërtimit në Kosovë duke përdorur kontrata publike për të përvetësuar fondet shtetërore të  Kosovës.

Milan Rajko Radojcic, anëtar i Grupit të Krimit të Organizuar Zvonko Veselinovic dhe nënkryetar i Listës Serbe/Listës Serbe (SL)
Zvonko Veselinovic, një biznesmen në industrinë e ndërtimit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here