Presidenca deklarohet për shtyrjen e zgjedhjeve!

Bekim Kupina, këshilltar për Media në Presidencën e Republikës, është deklaruar rreth shtyrjes apo jo të zgjedhjeve në veri.

“Vlerësimi për shtyrjen e datës së zgjedhjeve i takon institucioneve të Republikës së Kosovës në bazë të kritereve specifike. Sipas praktikës së deritanishme, Presidenca mund të vihet në veprim vetëm pas vlerësimit të tillë nga institucionet kompetente të sigurisë dhe pranimit të kërkesës për shtyrjen e zgjedhjeve nga KQZ-ja.

Presidenca është në kontakt të vazhdueshëm ndërinstitucional dhe nëse vjen një kërkesë për shtyrjen e zgjedhjeve, sipas praktikave të Komisionit të Venedikut, Presidentja Osmani do t`i ftoj subjektet politike për konsultime dhe më pas do ta marrë vendimin”, ka deklaruar ai. /Indeksonline/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here