Jeremiq: Rezoluta për sanksionet kundër Rusisë është “veza e qyqes” së Vuçiqit për opozitën

Mesto: Beograd Datum: 26.08.2010 Dogadjaj: EVROSERVIS/POLITIKA - razgovor ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremiæa i šefa diplomatije Nemaèke Gvida Vestervelea (Guido Westerwelle) Licnosti: Vuk Jeremiæ

Kryetari i partisë popullore, Vuk Jeremiq, tha se projekt-rezoluta për vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë në Asamblenë përfaqëson “Vezën e qyqes” të presidentit serb Aleksandar Vuçiq, e cila po mbillet në opozitë me qëllim të ndarjes së partive opozitare.

“Ne nuk mund të kemi një diskutim argumentues për këtë çështje para se Vuçiq në Parlamentin serb të informojë deputetët dhe publikun se me çfarë saktësisht po kërcënohet Serbia, domethënë pse duhet të vendosim sanksione ndaj Rusisë pavarësisht pasojave të qarta politike negative që mund të ketë ky hap për zgjidhjen e problemit të Kosovës”, tha Jeremiq, sipas Partisë popullore.

Në Asamblenë zgjedhore të Komitetit komunal të Partisë popullore të Zemunit, ai tha se nuk gjeti histori bindëse se një “katastrofë në shkallë të gjerë” do të ndodhte nëse Serbia nuk do të vendoste sanksione ndaj Rusisë.

“Kanë kaluar tetë muaj që nga fillimi i luftës në Ukrainë dhe asnjë nga kërcënimet që lidhen me të nuk është realizuar deri më tani”, shtoi Jeremiq.

Sipas tij, Vuçiq po lëshon një “vezë qyqeje” në opozitë me ndihmën e dikujt me të cilin, siç thotë ai, Partia popullore ka bashkëpunuar në të kaluarën.

“Përveç sa skandaloze është të thuash para zgjedhjeve se je kundër sanksioneve, dhe pas zgjedhjeve ta ndryshon fjalët – kjo duhet të shërbejë për të nderuar ata që janë të gatshëm të tregojnë një histori para zgjedhjeve dhe një tjetër pas tyre. Ajo që është shumë më e keqe është se tani, në favor të Vuçiçit, opozitës po i lëshohet një vezë qyqeje me synimin për ta ndarë. Partia popullore nuk do të marrë pjesë në këtë”, tha Jeremiq. /geopost/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here