Home ShowBiz Ja pse vetë-kujdesi seksual është një pjesë e rëndësishme e rutinës sonë...

Ja pse vetë-kujdesi seksual është një pjesë e rëndësishme e rutinës sonë të shëndetit

Do t’ju bëjë më të sigurt në vetvete

Njohja e trupit tuaj dhe mundësive të pafundme që ai mund t’ju bëjë të lumtur dhe të sigurt është diçka e mahnitshme. Dhe siguria dhe rehatia me trupin tuaj është një pjesë e madhe e mirëqenies suaj seksuale.

Gjithashtu, të bësh gjëra që nxisin lidhjen e trupit dhe mendjes janë mënyra të shkëlqyera për të rritur ndjenjën më të mirë në lëkurën tuaj, dhe për këtë arsye të ndiheni më të sigurt. Praktikimi i gjërave që ju ndihmojnë të çlironi tensionin ose të ndiheni të fortë dhe të fuqizuar do të nxisin ndjenjën e relaksimit, vetëdijes dhe vetëdijes.

Përmirësimi i rutinës suaj do ta bëjë atë më argëtuese

Nëse rutina juaj është bërë e mërzitshme kohët e fundit, erëza e saj do t’ju bëjë patjetër më emocionues për gjërat.

 

Gjetja e mënyrave për të eksploruar dëshirat tuaja do të rrisë lumturinë tuaj dhe do t’ju bëjë më të motivuar. Është e rëndësishme të përmendet se rutina juaj e mirëqenies duhet të bëhet për t’ju bërë të ndiheni më të motivuar dhe energjikë, dhe kujdesi juaj për veten është një pjesë e madhe e të gjithë udhëtimit.

Kur e njeh veten, di gjithçka

Të gjithë flasin për të qenit mjaft të guximshëm për të kërkuar atë që dëshironi, por problemi është se shumë njerëz nuk e dinë se çfarë duan në të vërtetë. Dhe kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të mësoni për veten tuaj, në mënyrë që të dini se çfarë të kërkoni nga partneri juaj.

Disa shoqëri ende na mësojnë se të bësh gjëra të tilla është e gabuar, por kjo nuk është e vërtetë. Njohja e vetes do t’ju ndihmojë të hapeni me më shumë besim dhe t’i kërkoni partnerit t’jua japë atë. Në rast se ndihet paksa e pamundur, mbani mend se praktika e bën të përsosur. Pra, mos ngurroni të merrni në konsideratë eksperimentimin me një vibrator në mënyrë që të merrni një pamje të qartë të asaj që ju pëlqen vërtet. Kjo do t’ju bëjë të fuqizuar për të komunikuar nevojat tuaja në mënyra të shëndetshme.

Aftësia e komunikimit është më e rëndësishmja

Komunikimi ka rëndësi pasi ju jep mundësinë t’i shprehni nevojat, opinionet dhe emocionet tuaja, jo vetëm partnerit tuaj, por edhe të gjithëve përreth jush. Kjo do të thotë mjeku juaj, kështu që ju do të jeni në gjendje të shprehni shqetësimet dhe frikën tuaj. Ky është një lehtësim kaq i jashtëzakonshëm kur ndiheni të sigurt për të folur për trupin tuaj dhe shëndetin seksual.

Kur bëhet fjalë për jetën tuaj seksuale dhe aftësia për të komunikuar hapur do ta ndihmojë partnerin tuaj të kuptojë më mirë nevojat tuaja. Megjithatë, është gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që ju dhe partneri juaj të jeni në të njëjtën faqe në lidhje me nevojat tuaja, kështu që nuk do të ketë mosmarrëveshje.

Durimi do t’ju ndihmojë të rriteni dhe të mësoni

Krahasimi i vetes me të tjerët nuk është kurrë një rrugë e mirë për të jetuar një jetë të shëndetshme dhe kuptimplote. Në mënyrë të ngjashme, krahasimi i vetes me të tjerët dhe ndjenja e papërshtatshme nuk do t’ju ndihmojë të arrini lumturinë seksuale dhe jetën kuptimplote.

Megjithatë, të qenit i durueshëm dhe të punoni për çështjet tuaja ekzistuese, duke lënë gjithashtu hapësirë për vetë-rritje dhe përmirësim do të jetë shpërblyese në të ardhmen. E gjithë kjo do t’ju tregojë mënyrat e asaj që dëshironi dhe keni nevojë, kështu që do të jeni në gjendje ta kërkoni atë, pa dëmtuar veten dhe të tjerët.

Kërkimi për ndihmë është një pjesë e kujdesit seksual për veten

Nëse keni dashur të punoni me veten dhe të jetoni një jetë më të ndërgjegjshme seksuale, atëherë është thelbësore të gjeni ndihmë. Kërkimi i ndihmës profesionale është një hap i madh dhe shenjë e guximit personal. Ju nuk mund të kujdeseni për të tjerët nëse nuk mund të kujdeseni më parë për veten, dhe ky rregull vlen edhe në dhomën e gjumit. Ju nuk mund të jeni një partner i mirë nëse nuk merreni me çështjet themelore që ndikojnë në situatën tuaj aktuale.

Konkluzioni

Jeta juaj seksuale nuk mund të lulëzojë nëse shëndeti juaj seksual neglizhohet. Prandaj, të mësosh të komunikosh, të punosh me veten dhe të kërkosh ndihmë janë hapat e parë për t’u ndjerë më mirë dhe në harmoni me trupin tënd. Mbani në mend se ju meritoni të gjitha gjërat e mira në jetë, duke përfshirë një jetë të lumtur seksuale. Pra, sapo të vendosni të punoni për të arritur vetëbesimin, do të jeni në gjendje ta doni veten dhe t’i jepni trupit tuaj gjithë kënaqësinë dhe dashurinë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here