Gjermania me Ligj për punësimin e të huajve, Cufaj: Në fund të vitit, Kosova s’do të ketë të papunë

Ish-ambasadori i Kosovës në Gjermani, Beqë Cufaj, ka thënë se ministri Federal i Punës dhe Çështjeve Sociale të Gjermanisë, Hubertus Heil, po punon në detajet e para për një ligj të ri për punësimin e të huajve.

Sipas Cufajt, ky ligj do  të ketë në fokus punësimin e të huajve nga Evropa Lindore dhe Juglindore.

“E nga fundi i këtij viti edhe qytetarëve të Kosovës do t’u mundësohet udhëtimi pa viza në BE.  Republika e Kosovës nuk do ketë më të papunë”, shkroi Cufaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here