Ahmetaj: Në Zubin-Potok u hodh shok bombë, në Mitrovicë V. pati shpërthime e të shtëna

Kryeshefi i Sekretarit të KQZ-së, Burim Ahmetaj, ka treguar se si zyrtarëve të KQZ-së i është pamundësuar puna në komunat veriore të Kosovës.

Ahmetaj ka thënë se zyrtarët janë dërguar me përcjellje policore, ndërsa në Zubin-Potok dyshohet se u hodh në objekt të administratës së Komunës një shok bombë.

“Në hyrje të objektit të komunëz një zyrtare e Zubin-Potokut ka marrë dokumentet e identifikimit të zyrtarëve të KQZ-së dhe ata më pas janë drejtuar në zyre të komisionit komunal të zgjedhjeve, që ndodhet në ndërtesën e administratës së komunës. Pasi zyrtari ynë ka hyrë në zyre, ka vërejtur se disa nga punonjësit e administratës po largohen me shpejtësi. Pasi u larguan nga ndërtesa u hodh një mjet, që dyshohet se ishte shok bombë, e më pas u dëgjua alarmi i qytetit”, ka thënë Ahmetaj.

Ai ka treguar se në dalje janë mbledhur turma të njerëzve, ndërsa zyrtari është tërhequr me ndihmën e njësiteve policore.

Ndërsa rreth orës 14:15 është penguar hyrja e zyrtarit të KQZ-së edhe në Mitrovicë të Veriut.

“Ka tentuar ta hapë derën, por dera ka qenë e metaltë. Më pas janë dëgjuar shpërthime e të shtëna, e zyrtari është tërhequr së bashku me zyrtarët policorë”, tha Ahmetaj.

Po ashtu edhe në Leposaviq e Zveçan janë dëgjuar alarmet e janë mbledhur turma të njerëzve.

Anëtari i KQZ-së nga radhët e Vetëvendosjes, Sami Kurteshi, ka thënë se zgjedhjet në katër komunat veriore duhet të mbahen dhe se për sulmet duhet fajësuar Qeveria e Serbisë dhe bandat kriminale që i mbështet.

E anëtari i PDK-së në KQZ-së, Ilir Gashi, ka thënë se është rrezikuar jeta e zyrtarëve të KQZ-së.

“Fakti i tërheqjes nga komunat atje tregon se nuk është marrë seriozisht procesi dhe nuk e kanë trajtuar seriozisht sigurinë në veri”, tha Gashi.

E Sami Hamiti nga radhët e LDK-së, ka thënë se ka parë deklaratën e ministrit të Brendshëm, Xhelal Sveçla, ndërsa ka pyetur se si do të organizohen zgjedhjet në komunat veriore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here